Udari groma izazvali nove požare u Dalmaciji

Agencije
Udari groma izazvali nove požare u Dalmaciji

Jutros su aktivna još tri požara na jugu Hrvatske, dva na poluostrvu Pelješcu i jedan na Korčuli.

Protiv njih se bori 400-njak vatrogasaca i tri kanadera. Očekivana kiša sinoć nije pala u velikoj količini, a nevrijeme je uzorkovalo dva dodatna požara na jugu Hrvatske.

Udari groma izazvali su vatru u mjestima Slano i na otoku Šipanu no vatrogasci su ih brzo lokalizovali i do jutra ugasili.

Požar na Korčuli stavljen je pod kontrolu, a na Pelješcu je sinoć oko 23,30 časa nakratko pala kiša što će pomoći vatrogascima u kontroliranju širenja požara i zgarišta, rekao je u srijedu naveče portparol Štaba za zaštitu i spasavanje dubrovačko-neretvanske županije Goran Cvjetinović.

"Na Korčuli je požar stavljen pod kontrolu i ako se tokom noći ne podigne vjetar već bi u četvrtak mogao biti lokalizovan i riješen. Zasad na sreću nema nikakvog vjetra", rekao je Cvjetinović te dodao kako bi kiša koja je oko 23,30 pala na Pelješcu trebala smiriti vatru koja još uvijek gori.

"Kiša bi trebala smiriti situaciju u Ponikvama i Janjini na Pelješcu i uz malo sreće danas će sve biti gotovo i tamo. Onda preostaje zbrajanje štete", rekao je Cvjetinović.

Inače, prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda tokom srijede za predio juga Hrvatske nisu najavljivale kišu, a službenih podataka o količinama oborina zasada nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana