U Zagrebu u toku velika akcija hapšenja, slobode lišen i direktor HRT-a

GS
U Zagrebu u toku velika akcija hapšenja, slobode lišen i direktor HRT-a

ZAGREB - U Zagrebu je u toku velika akcija USKOK-a i policije u kojoj je do sada uhapšeno pet osoba, a među njima su i neka imena poznata javnosti, javio je hrvatski portal Indeks.

Prema saznanjima portala, uhapšen je i generalni direktor Javnog servisa HRT-a Kazimir Bačić.

Riječ je o ljudima iz vremena vlasti pokojnog gradonačelnika Milana Bandića

Hapšenja se dovode u vezu sa sumnjom na krivična dela počinjena u vreme bivše zagrebačke gradske uprave, krajem prošle i u prvoj polovini ove godine.

Jutarnji list javlja da je policija je jutros došla u pretres njegovog stana na zagrebačkom Tuškancu, a za sada nema službenih informacija za šta ga konkretno terete. Međutim, nezvanično se pominje njegov odnos s vlasnikom bivše fabrike TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom Vrtovi svetla na lokaciji bivše fabrike. Navodno je, navodi Jutarnji, priveden i Lončarić.

Gradske vlasti Zagreba potvrdile su da je rano jutros započela akcija pretresa i privođenja u službenim prostorijama uprave Grada.

U saopštenju Gradske uprave se navodi da gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u potpunosti podržava nezavisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za trasparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, preduzeća i ustanova i povezanih društava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana