U Zagrebu su skandirali zakolji četnika, hapsi Srbe! VIDEO

Srna
U Zagrebu su skandirali zakolji četnika, hapsi Srbe! VIDEO

Podorica - Navijačka grupa "Varvari" iz Podgorice je, uoči košarkaške utakmice između "Cedevite" i "Budućnosti" na trgu u Zagrebu, pjevala isključivo svome gradu i košarkaškom klubu, na šta je uzvraćeno povicima "Zakolji četnika, hapsi Srbe!".

Navijačka grupa "Varvari" iz Podgorice saopštila je da su na ove povike "odgovorili adekvatno".

U saopštenju se ističe da su događaji na centralnom trgu u Zagrebu i oko njega, odnosno način na koji su prezentovani u hrvatskim, ali i crnogorskim medijima, plod medijskog fabrikovanja i zlonamjernog portretisanja navijačke akcije kao nacionalističkog pira.

"Ušli smo u grad u namjeri da zauzmemo mjesto u nekom od lokala i u toj namjeri prošetali smo do centra da bismo i tu prije utakmice bodrili naš tim. Naša pjesma posvećena isključivo slavi Podgorice i žBudućnostiž dočekana je povicima žZakolji četnika, hapsi Srbe!ž na šta smo i mi odgovorili adekvatno", navode iz ove navijačke grupe.

Hrvatska policija je juče, uoči košarkaške utakmice polufinalne serije ABA lige "Cedevita"-"Budućnost" u Zagrebu, privela 57 osoba, od kojih je 12 završilo pred Prekršajnim sudom.

Gotovo svi hrvatski mediji prenijeli su da je do privođenja "Varvara" došlo zbog nacionalističkih povika i pjesama, iako za to ne postoji nijedan video- dokaz.

"Dušebrižnicima i čuvarima demokratije koji su potrčali da nas proglase izgrednicima, nacionalistima i bandom i koji su oduševljeno prihvatili laži plasirane iz Hrvatske poručujemo ono što smo i prije skoro 20 godina - huligani i divljaci, ali za vas - Evropa", navodi se u saopštenju "Varvara".

Neredi su se dogodili juče oko 14.00 časova na Trgu bana Jelačića, a hrvatski mediji su prenijeli da je gradom odjekivalo "Ubij ustaše!" i "Ovo je Srbija!", te da su se čulo razbijanje boca. Policija je tada bacila suzavac.

Oko 18.45 časova ispred hotela u kvartu Trešnjevka nepoznati počinilac razbio je prozor na kombiju crnogorskih registarskih oznaka i ubacio u njega lako zapaljivu tečnost, te izazvao požar. Vatrogasci su ugasili plamen i šteta nije velika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana