U Zagrebu održana gej parada

Srna
U Zagrebu održana gej parada

Zagreb - Hiljade građana učestvovalo je danas u "povorci ponosa" u Zagrebu pod sloganom "Još Hrvatska niž propala". Šetnju centralnim gradskim ulicama od Muzeja Mimara do parka Ribnjak, gdje je održan glavni program, obezbjeđivala je policija, a incidenata nije bilo, javili su hrvatski mediji.

Okupljeni su nosili šarene zastave i balone, a među transparentima su se isticali "Gledaj srcem", "Mržnja nije porodična vrijednost", "Naša djeca zaslužuju bolje", "Ponos bez predrasuda", "Put u mrak nije naš izbor", "Dosta konzervativne revolucije" i "Antifa Zagreb".


Petnaestu "povorku ponosa" u Hrvatskoj podržale su mnogobrojne organizacije civilnog društva, kao i predstavnici opozicionih stranaka - Socijaldemokratske partije i Hrvatske narodne stranke.

Organizatori su u proglasu pročitanom na početku skupa istakli da žele da iskažu nezadovoljstvo i zabrinutost zbog pravca u kojem ide hrvatsko društvo.

Naglasili su da je vrijeme da se odbrane stečena prava, građanske slobode, ali i da se zajedničkom borbom doprinese stvaranju otvorenog društva, zasnovanog na solidarnosti, demokratiji, društvu različitosti i ljubavi.

Povorku su podržali estradni umjetnici, političari i drugi pripadnici javnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana