U Zagrebu možda maske i na otvorenom

Tanjug
U Zagrebu možda maske i na otvorenom

ZAGREB - Direktor zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar ocenio je danas da je broj zaraženih koronavirusom u Zagrebu porastao zbog nediscipliniranosti i neodgovornosti i najavio da će predložiti nove mjere - maske na otvorenom.

“U ponedjeljak krećemo s predlogom novih mdera, to su maske na otvorenom. Maska nije problem da se nosi kontinuirano. Italija je uspjela da suzbije drugi talas maskama. Ova eksplozija u Zagrebu je samo rezultat naše nedisciplinovanosti i neodgovornosti”, rekao je Šostar u Dnevniku Nove tv, prenosi Hina.

Smatra kako situacija u glavnom gradu još nije izmakla kontroli, “ali je na najboljem putu”.

Šostar očekuje da će u Zagrebu i u subotu biti srušen rekord po broju zaraženih.

“Očekujem više od 200 novozaraženih i više od 600 u samoizolaciji. Situacija je ozbiljna, jer virus nije oslabio. Brine me kao ljekara što je sve više starijih oboljelih”, kazao je.

Šostar je rekao i da novi “lokdaun ne dolazi u obzir”, ali i dodao da će “morati da počne kažnjavanje onih koji se ne pridržavaju mjera”.

On bi, rekao je, nenošenje maske kažnjavao sa 300 do 400 kuna i vjeruje da više ne bi bilo onih koji ne bi poštovali mjere.

U Zagrebu je danas zabilježen dosad najveći broj novih slučajeva koronavirusa - zaražena je 161 osoba, a 460 osoba poslato je u samoizolaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana