U Splitu i Kaštelu uhapšeno više osoba, krijumčara droge

Tanjug
Foto: Ilustracija

ZAGREB- Više osoba uhapšeno je jutros u velikoj akciji policije na području Splita i Kaštela, a navodno se radi o pripadnicima zločinačkog udruženja od najmanje 19 članova koji se bave krijumčarenjem droge, potvrđeno je za zagrebačku N1 tv..

Lokalna policija akciju provodi u saradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (PNUSKOK).

Navodi se da su neki od osumnjičenih od ranije već u istražnom zatvoru, a apostrofirani su kao akteri na lokalnoj narko sceni. I svi su oni od ranije povezivani s preprodajom velikih količina razne droge, a u borbi za prevlast na narko tržištu brutalno su se obračunavali.

Policija je sprovodila višemjesečnu akciju praćenja članova organizacije, a njen navodni vrh je u zatvoru zbog pokušaja ubojstva jednog mladića, nezvanično saznaje splitska Slobodna Dalmacija. Navodno je riječ o više tona droge poput marihuane i kokaina.

Takođe, jedan od usumnjičenih uhapšen je na osnovu evropskog naloga za hapšenje koji je izdala Njemačka.

Hapšenja su, dodaje se, rezultat višemjesečne akcije koja je uključivala i "razbijanje" telefonskih razgovora članova kriminalne organizacije vođenih preko kriptovanih aplikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana