U Rožajama dvodnevna žalost zbog pogibije trojice maloljetnika, novi detalji tragedije

Srna
U Rožajama dvodnevna žalost zbog pogibije trojice maloljetnika, novi detalji tragedije

ROŽAJE - U Rožajama je proglašena dvodnevna žalost povodom teške saobraćajne nesreće u kojoj su stradala trojica šesnaestogodišnjaka iz tog grada.

Odluku da se 18. i 19. februar proglase danima žalosti donio predsjednik Opštine Rahman Husović.

-Srca svih građana Rožaja danas kucaju kao jedno. Dijelimo neizmjernu bol i duboko sasjećamo sa porodicama nastradalih mladića. Naša zajednica se suočila sa ogromnim gubitkom - naveo je Husović.

Za vrijeme dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mjestima.

Trojica šesnaestogodišnjaka poginula su kasno sinoć u saobraćajnoj nesreći na putu Rožaje - Bać, dok je njihov vršnjak teško povrijeđen, rečeno je u Upravi policije Crne Gore.

Tri mladića iz Rožaja koja su poginula sinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći su rođaci i prijatelji. A. M. (16) i S. M. (16) su djeca dva brata, kao i poginuli I. D. (16) i teško povrijeđeni F. D. (17).

-Tinejdžeri su se kobne večeri sreli u jednom kafiću u Rožajama i sjeli su zajedno da popiju piće, smijali su se i družili. U jednom trenutku krenuli su kući u selo pored Rožaja i sjeli u “audi”. Kada su bili u blizini svojih domova, jedan od poginulih dobio je navodno poziv od majke koja ga je zamolila da se vrati do grada kako bi joj kupio neke namirnice - kaže za Kurir mještanin Rožaja.

Dodaje da su se mladići zatim vratili do grada i A. M. je, kako se sumnja, prilikom neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sletjeli su u Ibar. Prilikom slijetanja, kako se sumnja, prevrnuli su se nekoliko puta, a njihov auto je doletio na nekih 20 metara u provaliju.

Kako navodi mještanin Rožaja, sumnja se da je i poledica koja je bila na putu kumovala nesreći.

-Poledica je danima na putu, a na tom dijelu magistralnog puta nema zaštitne ograde koja bi sprečila vozila da se odmah nađu u rijeci. Rasvjete nema na tom dijelu put – tvrdi mještanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana