U redovima Islamske države i četiri žene iz crne gore

Srna
U redovima Islamske države i četiri žene iz crne gore

Podgorica - Na ratištima Sirije, Iraka i Libije u redovima "Islamske države" bore se i četiri žene iz Crne Gore, pišu crnogorski mediji, pozivajući se na izvore u bezbjedonosnim službama Crne Gore.

Riječ je o Almini Kurpejović, Kerimi Emini, Almedini Reković i Adeli Redžepagić.

Podgoričanin Mirza Haklaj je prije više od dvije godine na teritoriju "Islamske države" poveo i suprugu Alminu Kurpejović i njihove dvije maloljetne kćerke. Djevojčice su i danas sa majkom i žive u skladu sa strogim džihadističkim pravilima.

U međuvremenu, Haklaj je poginuo, a, prema svjedočenjima jednog od tutinskih povratnika sa ratišta, njegova supruga i sama je postala ratnik "Islamske države".

Jedno vrijeme je bila u komandnom vrhu odreda takozvane milicije za moral žena i bila veoma surova prema muslimankama koje bi se u bilo kom pogledu ogriješile o šerijatska pravila.

U skladu sa ovim pravilima vaspitava i svoje djevojčice koje, uz to, prolaze i druge vrste obuke u dječijim kampovima na teritoriji pod kontrolom "Islamske države".

Vjerski fanatizam "osvojio" je još /najmanje/ tri državljanke Crne Gore. Riječ je o Kerimi Emini, Almedini Reković i Adeli Redžepagić, mladim ženama koje su na ratišta "Islamske države" stizale preko Turske, inspirisane uglavnom radikalizmom svojih muževa ili ljubavnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana