U Podgorici za 30 sati palo 170 litara kiše, aktiviran plan zaštite

SRNA
U Podgorici za 30 sati palo 170 litara kiše, aktiviran plan zaštite

PODGORICA - U Crnoj Gori je za nekih 30 sati najviše kiše palo na području Podgorice – skoro 170 litara na metar kvadratni, izjavio je podgorički meteorolog Branko Micev.

Na Cetinju je palo oko 160 litara, a u Kolašinu je palo 130 litara kiše na metar kvadratni.

"Kao posljedica ove obilne kiše vodostaj Morače u Podgorici, za kratko vrijeme, imao je porast od preko pet metara", kaže Micev za RTCG. Zbog obilnih padavina koje su od juče intenzivno prisutne na području Podgorice, gradske službe imale su povećan obim posla i intervencija.

Radi se na saniranju posljedica nevremena na više lokacija.

Aktiviran plan zaštite od poplava

Tim za zaštitu i spasavanje u Bijelom Polju izdao je naredbu svim službama da organizuju 24-satna dežurstva i stanje pripravnosti podignu na najviši nivo, čime je aktiviran plan zaštite od poplava na ovoj opštini. S

lužbi zaštite i spasavanja Bijelo Polje inicirano je podizanje interventne spremnosti svih učesnika zaštite i spasavanja na području opštine u cilju zaštite stanovništva, infrastrukture, objekata i drugih štićenih vrijednosti od poplava.

Usljed nepovoljnih meteoroloških uslova i obimnih padavina u protekla 24 sata, predsjednik Opštine i rukovodilac tima za zaštitu i spasavanje Petar Smolović izdao je naredbu Službama da aktiviraju Plan zaštite od poplava u Bijelom Polju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana