U Osijeku povrijeđena dva vatrogasca

Srna
U Osijeku povrijeđena dva vatrogasca

OSIJEK - Dva vatrogasca povrijeđena su požaru u Osijeku koji je izbio u d dvorištu firme "Drava internešnel" gdje gori plastična masa i ambalaža.

Požar je buknuo oko 40 minuta iza ponoći u krugu u osječkom prigradskom naselju Brijest, javila je policija.

Gusti dim proširio se kilometrima dalje, a vatru gasi oko 100 vatrogasaca.

Toksikolog Franjo Plavšić upozorio je na moguće probleme zbog ovog požara. "Osim ugljen-monoksida ugljen-dioksida pojavljuju se i drugi gasovi, ali i zbog svoje kancerogenosti vrlo opasni dioksin. Gasovi guše, izbija kašalj", pojasnio je.

Goran Ivković, šef vatrogasne jedinice u Osijeku, kaže da do sada nije vidio požar takvog intenziteta. "Gledate i nemoćni ste... U 30 godina ovakav požar i nepovoljne uslove nisam vidio", kazao je Ivković, dodajući da je uvelike pomogao i robot civilne zaštite.

Prema njegovim riječima, dim je otrovan i i opasan, prenose mediji.

Glavni šef gradske vatrogasne službe Slavko Tucaković kaže da su povrijeđena dva vatrogasca zbrinuta, te da nema informacija d aje neko dobio trovanje.

"Požar je aktivan, sigurno će biti aktivan cijeli dan. Za dva-tri sata će stići i novo sredstvo, kojim ćemo probati usporiti požar dodajući sredstvo u vatrogasne kamione", ističe on.

Dim od požara proširio se županijom, a mediji prenose da se vidi i iz svemira.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić izjavio je da su kvalitetet vazduha i vode u Osijeku zadovoljavajuće, da se po izbijanju požara pojačalo sa ispitivanjima vode u Vodovodu, a nastava u osječkim školama odvija se normalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana