U Nikšiću skup podrške Rusiji

Srna
U Nikšiću skup podrške Rusiji

NIKŠIĆ - Na nikšićkom Trgu Šaka Petrovića večeras su se okupili građani u znak podrške Rusiji, koja, kako su istakli, u 21. vijeku štiti pravoslavni narod u Ukrajini od nestanka.

Veselin Đoković je okupljenima poručio da nisu za rat, a posebno između pravoslavnog bratskog naroda, ali i da i “ptica na grani zna da je Rusima ovaj rat nametnuo NATO, Amerika i kriminalne grupacije koje rasipaju drogu po svijetu da bi održavali NATO”.

“Punih osam godina se NJegova svetost patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril moli na liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja da naša braća i sestre ne ginu u Donbasu, a cijeli svijet ćuti. Nisu mogli Rusi da gledaju kako narod strada u Donjecku i Lugansku, gde je od 2014. godine ubijeno oko 14.000 ljudi”, rekao je on.

Đoković je istakao da su na mnogim spomen-obilježjima ispisana imena ubijene djece, a da svijet ćuti pred tim zločinima koje organizuje NATO.

“Mislim da je potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću bilo ljudskije juče da je poveo specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara malo do Murina, da vidi žrtve NATO-a i da ga svrati u Danilovgrad da vidi gđe je pala prva žrtva, mladi vojnik na odsluženju vojnog roka iz Srbije”, rekao je Đoković.

On je dodao da je, naprotiv, Abazović najavio uvođenje još jačih sankcija Rusiji i da hoće uz pomoć Eskobara da dođe do vlasti.

“Ima li išta sramnije u Crnoj Gori danas nego biti poslušnik stranih ambasada i EU pod komandom NATO-a”, zapitao je Đoković.

On je naglasio da Srbi u Crnoj Gori nemaju predstavnika i da će se srpski narod braniti sam do kraja.

“Narode, kaznimo sve koji hoće da nam uzmu vjeru i naciju. Srbi, nema nazad, iza je Rusija”, poručio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana