U Istri uvedene redukcije vode, nema ni tuširanja na plažama

Tanjug
Foto: Agencije

PULA- U Istri je od ponoći na snazi restrikcija vode prvog stepena, odnosno zabrana korišćenja pitke vode za pranje vozila, ulica, trgova, javnih i privatnih površina, javnih zelenih površina, kao i za tuširanja na plažama i kupalištima, a izuzetak su pijace i ribarnice.

Ta mjera je donijeta na sastanku istarskog župana s gradonačelnicima i direktorima vodovoda u petak, jer hidrološka situacija na području Istre već neko vrijeme nije povoljna, a znatnije padavine se ne očekuju u narednih mjesec dana, prenosi Seebiz.

Istarski župan Boris Miletić je pozvao sve građane, poslovne subjekte i turiste da racionalno troše pitku vodu "kako ne bismo bili primorani da donosimo još restriktivnije mjere, sve u cilju stalnog snabdijevanja pitkom vodom naših građana i gostiju".

Meteorolozi najavljuju da će Hrvatsku ove nedjelje zahvatiti novi toplotni talas, pa bi suša mogla da potraje.

Kontrolu sprovođenja mjere redukcije korišćenja pitke vode obavljaće komunalni redari koji će uočene prekršaje prijavljivati Državnom inspektoratu. Državni inspektorat će prekršioce djelomično ili potpuno isključiti iz sistema vodosnabdevanja, sve dok traju mjere redukcije, navodi se u informaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana