U Crnu Goru stigle vakcine Sputnjik Ve iz Srbije

Tanjug
U Crnu Goru stigle vakcine Sputnjik Ve iz Srbije

PODGORICA - Na aerodrom u Podgorici sletio je avion Vlade Srbije kojim su dopremljene ruske vakcine Sputnjik Ve koje je Srbija donirala Crnoj Gori.

Premijerku Srbije Anu Brnabić na aerodromu je dočekao premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Ons je izrazila večeras zadovoljstvo što je u prilici da u ime građana Srbije i države uruči donaciju vakcina protiv korona virusa Crnoj Gori ističući da na ovaj način Srbija želi da otvori novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

"Ovim želimo da odnosi budu između dva naroda kao između braće i sestara, najboljih i najvećih prijatelja. Želimo da gradimo mostove bratstva i prijateljstva sa Crnom Gorom", poručila je Brnabić na podgoričkom aerodromu gdJe je predala crnogorskom kolegi Zdravku Krivokapiću prvih 2.000 doza ruskih vakcina Sputnjik Ve.

Premijer Krivokapić izjavio je da su vakcine Sputnjik Ve koje je Srbija donirala toj zemlji dokaz velikog poštovanja koje Srbija iskazuje prema Crnoj Gori i izrazio nadu da će to biti novi početak razvoja međusobnih odnosa.

"Nadam se da će ovo biti novi početak razvoja naših odnosa, koji su jedno vreme bili u zastoju. Moramo da unapređujemo naše odnose u korist naših građana, jer je to naša državnička obaveza", rekao je Krivokapić na aerodromu u Podgorici, nakon što je premijerka Srbije Ana Brnabić predala prvi kontingent vakcina.

Crnogorski premijer iskazao je zahvalnost građanima Srbije, koji su se odrekli svojih vakcina i uputili ih građanima Crne Gore.

Brnabić je ranije danas najavila da će Srbija Crnoj Gori donirati rusku vakcinu jer je Sputnjik V najbliža za registraciju u Crnoj Gori, a Srbija je htjela da postupi pragmatično.

Kako je tada rekla, donaciju ne gleda kao na političko, već zdravstveno pitanje.

Poručila je da je lako biti solidaran u laka vremena i istakla da je ponosna što je Srbija dovoljno solidarna.

"Mi u ovom trenutku imamo dovoljno vakcina da vakcinišemo nekih 850.000 ljudi, s tim što nam dodatne vakcine stižu u narednih nekoliko dana", rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana