U Crnoj Gori traže usvajanje rezolucije o stradanju albanskog narod

RTCG
U Crnoj Gori traže usvajanje rezolucije o stradanju albanskog narod

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i funkcioner Albanskog foruma Nikola Camaj najavio je da će inicijativu za usvajanje rezolucije o stradanju albanskog naroda u Crnoj Gori parlamentu podnijeti tokom jesenjeg zasjedanja.

"Inicijativu planiram da podnesem tokom jesenjeg zasjedanja, a kada će se uvrstiti u dnevni red zavisi od mnogo faktora. Kao što se zna, u Skupštini, pa čak i u najavi, ima i drugih rezolucija, pa bi moja ideja bila da se sve one usvoje u istom danu; pomirimo se sa prošlošću i idemo dalje", naveo je Camaj u izjavi za RTCG.

On je rekao da je riječ o slučajevima iz 1915. godine, kada je, kako kaže, u Crnoj Gori stradao veliki broj pripadnika albanskog naroda.

Govoreći o evropskim integracijama, Camaj je rekao da Crna Gora, ako bi nastavila tempom kao od početka djelovanja ove većine, mogla bi zakoračiti u EU do 2028. godine.

"Ima jedna poslovica koja kaže da kada bi posvećenost bila na kraju nekog posla kao na početku, uspjeh nikada ne bi falio, stoga računam da ne bi trebalo da nam fali entuzijazma i volje, a računam i pameti da mi budemo 28. članica EU, upravo 2028. godine. U svim mojim međunarodnim kontaktima promovišem tezu o tome da bi Crnu Goru trebalo uvesti u EU po modelu Bugarske i Rumunije, bez dodatnih filtera. To iz razloga što u Crnoj Gori postoji 85 odsto EU raspoloženja kod građana, i ovaj momenat bi trebalo iskoristiti, jer odugovlačenjem - bojim se da bi mogao rasti euroskepticizam", rekao je Camaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana