U Benkovcu pokušavaju oduzeti imovinu koju su Srbi koristili

GS
Eparhija dalmatinksa (Manstir Krupa)
Foto: Vikipedia | Eparhija dalmatinksa (Manstir Krupa)

Grad Benkovac javno je objavio prijedlog programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Hrvatske za područje grada Benkovac kojim se pokušava oduzeti imovima svima koji su je koristili, a vodila se kao opštenarodna imovina, saopštila je Eparhija dalmatinska.

U saopštenju se navodi da je prijedlog programa sadrži popis svih katastarskih čestica poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Hrvatske određenih za davanje, javlja RTRS.

- Ovim putem pokušava se oduzeti imovina svima koji su uživali i koristili je, a vodila se na opštenarodnoj imovini, te će se dati-prodati drugima - upozirili su iz Eparhije.

Program će biti objavljen do srijede, 1. marta, do kada je moguće i uložiti prigovor na izloženi Program na propisanom formularu.

- Svi naši sunarodnici mogu dobiti sve potrebne informacije o predloženom Programu i svu pomoć u ulaganju prigovora od pravnika Srpskog narodnog vijeća, 27. i 28. februara i 1. marta od 9.00 do 16.00 časova u prostorijama Crkvene opštine u Benkovcu - navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana