Tužilaštvo: U krvi Banožića nema prisustva alkohola

Tanjug
Tužilaštvo: U krvi Banožića nema prisustva alkohola

ZAGREB - Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru demantovalo je danas medijske napise da je u krvi bivšeg ministra odbrane Marija Banožića nakon saobraćajne nesreće utvrđena prisutnost alkohola.

- U uzorku krvi koji je nakon saobraćajne nesreće uzet od bivšeg ministra odbrane Maria Banožića, nakon što je u subotu u ranim jutarnjim satima skrivio saobraćajnu  nesreću, nije utvrđena prisustnost alkohola - navodi se u saopštenju Županijskog državnog tužilaštva.

Navode da je tužilaštvo tokom popodnevnih sati na dan nesreće primilo rezultate toksikološkog vještačenja (alkohol, droga, psihotici i lijekovi) i da je uvidom utvrđeno da  kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača privatnog vozila u trenutku udesa nije bilo tragova supstanci, koji utiču na psihofizičke sposobnosti osumnjičenog.

Napominju da je u svrhu utvrđivanja činjenica važnih za krivični postupak, Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru izdalo nalog za obdukciju smrtno stradalog 40-godišnjeg vozača kombi vozila i nalog Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i veštačenja "Ivan Vučetić" za toksikološko veštačenje krvi i urina, te da su nalazi sutradan potvrđeni u pisanom obliku.

Napominju i da još nisu primili krivičnu prijavu Policijske uprave vukovarsko-sremske protiv Banožića, uz napomenu da je dodatno ŽDO obavješteno od Policijske stanice Vinkovci da su na traženje vještaka koji je prisustvovao uviđaju ponovno izašli na mjesto događaja radi dodatnih merenja, prenijeli su hrvatski mediji.

Dio medija danas je objavio službeno nepotvrđenu informaciju da je tokom provjere uzorka krvi Maria Banožića u vinkovačkoj bolnici pronađena prisutnost 0,21 promila alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana