Tuču crnogorskih ministara spriječile kolege

G.S.
Tuču crnogorskih ministara spriječile kolege

PODGORICA - Nakon što je prekinuta sjednica Vlade, na kojoj je trebalo da se usvoji odluka o proširenju sankcija Rusiji, došlo je do incidenta koji je umalo završio tučom ministara, prenijele su podgoričke “Vijesti”.

Sagovornici “Vijesti”, koji su prisustvovali sjednici, ispričali su da je ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović odmah ušao u prepirku s ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem, koji ga je prethodno, navodno, provocirao. Uslijedile su međusobne provokacije, a potom i uvrede, s Milatovićem.

“Počni da treniraš boks, jer ćemo se sresti”, navodno je Radulović rekao Milatoviću.

Nakon toga umalo je došlo do tuče, ali su veći incident spriječili članovi Vlade, koji su razdavajali dvojicu ministra. Razgovor Radulovića s ministrom finansija i socijalnih staranja Milojkom Spajićem nije smirio strasti, jer je, kako navode izvori “Vijesti”, ministar diplomatije, čim je im je prišao Milatović, navodno krenuo s novim uvredama.

“Milatović mu se smijao i sve vrijeme ga provocirao. Za vrijeme sjednice, dok je Radulović govorio, Milatović mu je dobacivao: 'Ti si naš prosvetitelj', 'Ti si naš Dositej Obradović'“, kazao je sagovornik iz Vlade.

U svađu ministra spoljnih poslova umiješala se i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, koja je ušla u verbalni sukob s Radulovićem, ali i sa Spajićem i Milatovićem.

Radulović je za “Vijesti” potvrdio da se desio incident ne iznoseći detalje o tome.

On je rekao da se zakačio s drugim kolegama oko nekih starih stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana