Trojki za mučenje Srba samo 14 godina zatvora

Agencije
Trojki za mučenje Srba samo 14 godina zatvora

Split - Trojica bivši vojnih policajaca nepravosnažno su osuđena u sudu u Splitu na višegodišnje zatvorske kazne u slučaju "Lora 2", zbog ratnih zločina 1992. godine protiv ratnih zarobljenika iz bivše JNA i srpskih paravojnih jedinica u splitskom zatvoru "Lora".

S obzirom na raniju pravosnažnu osuđujuću presudu u slučaju "Lora 1", u kojem im se sudilo zbog ratnih zločina protiv civila, sudija Županijskog suda u Splitu Vladimir Živaljić dosudio je zamjeniku upravnika Vojno-istražnog centra "Lora" Tončiju Vrkiću objedinjenu zatvorsku kaznu od deset godina, a pripadnicima 72. jedinice vojne policije Anti Gudiću i Anđelku Botiću ukupno po osam godina zatvora. U slučaju "Lora 2" Vrkić je dobio šest, a Gudić i Botić po četiri godine zatvora. Njima se sudilo u objedinjenom sudskom postupku "Lora 1" i "Lora 2".

U izdržanu kaznu im je uračunato vrijeme u zatvoru na osnovu presude iz "Lore 1", a hrvatski mediji navode da su im, po ovoj nepravosnažnoj jedinstvenoj kazni preostale još oko dvije godine zatvora. Oni su po izricanju jedinstvene kazne odvedeni u zatvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana