Trgovac drogom u klubu ubijen pištoljem koji je donio suspendovani policajac

GS
Trgovac drogom u klubu ubijen pištoljem koji je donio suspendovani policajac

ZAGREB - Zagrebačka policija saopštila je danas da su dvojica osumnjičenih, jedan za ubistvo Tomislava Sablje (41), drugi za saučesništvo, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predati pritvorskom nadzorniku, kao i da je jedan od osumnjičenih policajac.

Osumnjičeni saučesnik (26) je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke, koji je od novembra 2021. godine, privremeno udaljen iz službe zbog težih povreda službenih dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

Tada mu je oduzeto je službeno oružje, službena legitimacija i značka, prenosi Hina.

Kako se navodi policijskom saopštenju, potvrđena je sumnja da je 22. aprila, oko 4.40 sati, u Ulici Florijana Andrašeca u noćnom klubu, ubijeni došao u verbalni sukob s jednim od gostiju, a onda je uzeo vatreno oružje, koje je bilo odloženo ispod jakne na polici iznad separea pored kojeg je ubijeni bio sa svojim društvom i prislonio tom gostu pištolj na stomak.

Osumnjičeni ubica (37) je od saučesnika (26) uzeo pištolj i došao do žrtve.

Između njih dvojice tada je izbio verbalni sukob nakon kojeg je osumnjičeni ispalio više hitaca, i na mestu ubio Sablju.

Osumnjičeni ubica je potom saučesniku dao oružje.

Sablju je Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (USKOK) optužila u predmetu "Tebra". Grupu predvođenu Tomislavom Sabljom, Tomislavom Sučićem i Đorđem Vuletićem USKOK tereti da su u sastavu zločinačkog udruženja od 2016. do 2019. godine počinili niz teških krivičnih djela, počevši od krijumčarenja droge, preko paljenja auta, do podsticanja na teško povređivanje i protivpravne naplate. Droga je krijumčarena preko BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana