Treće ubistvo u Baru za manje od mjesec

Agencije
Treće ubistvo u Baru za manje od mjesec

Podgorica - Baranin Slavko Peković ubijen je u noći između utorka i srijede u sačekuši ispred svoje kuće u barskom naselju Šušanj.

Policija intenzivno traga za napadačem, a juče su bili blokirani svi izlazi iz grada. To je treće ubistvo u Baru, a peto u Crnoj Gori za mjesec. U policijskoj evidenciji Peković nije bio vođen kao bezbjednosno interesantno lice, a u gradu je bio poznat kao motociklista i menadžer sportske kladionice​.

Pekovićeva kuća je u neposrednoj blizini željezničkog tunela, u dijelu grada koji je slabije naseljen i u kojem su većinom kuće za odmor.

Iako su zvaničnici poslije niza likvidacija u Baru i Kotoru obećali oštriju borbu protiv organizovanog kriminala, do sada nije uhapšen niti jedan od počinilaca pet ubistava koji su za samo četiri sedmice potresli dva crnogorska grada, a oružani obračuni se nastavljaju.

Podsjetimo, 7. septembra ispred zgrade u kojoj živi u samom centru Bara ubijen je Baranin Željko Vukoslavčević (39).

Ubistvo se dogodilo u trenutku dok su u blizini na klupi ispred zgrade sjedile dvije osobe. Vukoslavčević je dio policijske evidencije godinama, zbog niza krivičnih djela, a prije mjesec izašao je iz zatvora u kojem je ležao zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda. Policija i dalje traga za napadačem koji je u avgustu ispalio 15 metaka u Baranina Božidara Tomaševića (35), koji je živio u Novom Sadu. Tomašević je ubijen na parkingu udaljenom 100 metara od policijske stanice u centru Bara. Ubica je pobjegao iako su se iz zgrade CB Bar kod automobila ubijenog odmah pojavili policajci.

Obračun kriminalnih klanova potresao je ovog mjeseca i Kotor, grad u kojem su kriminalci dva puta postavljali kamere kako bi mogli kontrolisati ko ulazi i izlazi iz grada. U bombaškom napadu koji se dogodio 12. septembra u Kotoru poginuli su Goran Biskupović i Miloš Bošnjak. Bomba je aktivirana ispred kuće Kotoranina Gorana Biskupovića, koji je prema policijskim evidencijama bio blizak škaljarskom klanu. Ni ova ubistva nisu rasvijetljena.

Komentarišući bezbjednosno stanje u Baru i Kotoru, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović izjavio je da sve dok se vođe organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori ne izvedu pred lice pravde, neće biti mira u gradovima. Zbog ubistava u Kotoru i Baru ministar je od predsjednika Vlade Mila Đukanovića zatražio da sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić istakao je da građani Crne Gore ne mogu mirno da koračaju glavnim turističkim centrima, ni najvećim gradovima na primorju.

- To je ono što nijedna država sebi ne može da dozvoli, da organizovani kriminal vlada ulicama Crne Gore, vlada životom građana i da obračuni kriminalnih grupa postaju dnevni događaji u Crnoj Gori - istakao je Krivokapić.

U Crnoj Gori i dalje je nerasvijetljeno više od 40 ubistava.

Baranin pretučen pa bačen u kanal

Baranin Nenad Boltić (25) teško je pretučen u avgustu, a nakon prebijanja bačen je u polusvjesnom stanju u kanal pored puta nadomak manastira Ribnjak. Barska policija je podnijela krivične prijave protiv Mitra Vukovića (24) iz Petrovca i Stefana Džakovića (27) iz Bara, zbog sumnje da su pretukli Boltića. Vuković i Džaković će se braniti sa slobode. Boltiću je život spasen jer su ga ubrzo pronašli drugovi. On je tom prilikom zadobio potres mozga, iščašenje vrata i amneziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana