Tragedija u Sloveniji: Tri osobe nastradale na obilaznici kod Ljubljanje

GS
Tragedija u Sloveniji: Tri osobe nastradale na obilaznici kod Ljubljanje

LjUBLjANA - Tri osobe poginula su kod Ljubljane u sudaru više vozila koja su se potom zapalila, saopštila je ljubljanska policija.

Iz policije su naveli da su u teškoj saobraćajnoj nesreći učestvovala tri putnička vozila, od kojih je na jednom bila i prikolica, i dva kamiona.

"Prema dosadašnjim saznanjima, tri lica su od zadobijenih povreda preminula na mjestu udesa", navodi se u policijskom saopštenju i dodaje da je najmanje jedno lice povrijeđeno.

Saobraćajna nesreća dogodila se oko 15.30 časova na ljubljanskoj obilaznici kod izlaza Rudnik prema Kopru.

Prema nezvaničnim informacijama, veći kamion je bez kočenja naletio na kolonu vozila.

Prema nezvaničnim podacima jedna osoba je nastradala u automobilu, u koji je udario kamion i gurao ga ispred sebe. Taj auto, kao i kamion, su u potpunosti izgorili. Još dvije osobe su umrle u drugom autu, koji je učestovovao u nesreći.

Ljubljanski vatrogasci su poziv za pomoć primili oko pola četiri sata. Kako je rekao vođa intervencije Silvo Kuntarič, dobili su obavještenje da se radi o nesreći, u kojoj su učestvovali kamion i jedan auto i da kamion gori. Po tome, kad su se u najgorem saobraćajnom špicu uspjeli probiti do mjesta nesreće, pokazalo se da je bilo mnogo, mnogo gore.

"Požar kamiona je bio potpuno razvijen. Gorjela je putnička kabina, gume, gorivo. Srećom su na teretnom dijelu bile negorive stvari, ipak je kamion u potpunosti izgorio. Kamion je ispred sebe gurao neko vozilo, koje je takođe gorjelo. Iza je bio još jedan manji auto i nažalost smo odmah vidjeli da su u njemu dvije osobe mrtve. Tijela smo tehničkim zahvatom spasili iz iskrivljene limarije te pomogli još pri spašavanju ljudi iz još jednog auta, koji je završio na boku, isto tako se na bok postavio još jedan kamion, I učestvovao je još jedan auto s prikolicom," opisao je Kuntarič nesreću na južnoj obilaznici. Na lice mjesta je bilo 24 vatrogasca s osam vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana