Toplotni udar na obali Jadrana: Izdato crveno upozorenje za dubrovačku, splitsku i riječku regiju

Anadolija
Toplotni udar na obali Jadrana: Izdato crveno upozorenje za dubrovačku, splitsku i riječku regiju

ZAGREB - Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske izdao je crveno upozorenje za dubrovačku, splitsku i riječku regiju zbog visokih dnevnih temperatura.

Kako se navodi na ovim područjima očekuje se toplotni udar, sa maksimalnim dnevnim temperaturama većim od 36 stepeni Celzijusa, te izrazito visokim temperaturama tokom noći od oko 27 stepeni Celzijusa.

„Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama“, navode iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske.

Istovremeno na području zagrebačke, karlovačke, kninske i gospićke regije na snazi je narandžasto upozorenje s obzirom da se prognoziraju maksimalne dnevne temperature oko 35 stepeni Celzijusa.

„Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi“, upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske.

Jedino je na području osječke regije na snazi žuto upozorenje gdje se očekuju maksimalne temperature do 35 stepeni Celzijusa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana