Tompson demantovao da je dobijao novac od HDZ-a

Agencije
Tompson demantovao da je dobijao novac od HDZ-a

Zagreb - Kontroverzni hrvatski muzičar Marko Perković Tompson demantovao je danas na suđenju bivšem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu u slučaju “Fimi medija” da je od rizničara HDZ-a dobio pola miliona evra, prenose agencije.

Tompson je pred zagrebačkim Županijskim sudom rekao da je bio šokiran i iznenađen kada je čuo da je bivši direktor Carinske uprave i rizničar HDZ-a Mladen Barišić rekao da mu je dao 515.000 evra.

- Niko mi nikad nije dao, ni ponudio novac i zbog tih sam tvrdnji imao mnogo neugodnosti. Ne znam koji je Barišićev motiv, jer ga ne poznajem - rekao je Tompson na sudu.

On kaže da je jednom bio na carini, gdje je nosio CD, slike i karte za koncert i da nije dobio nikakav novac.

Odgovarajući na pitanja tužioca, Tompson je potvrdio da mu je Poreska uprava 2007. godine utvrdila nesrazmjer između prihoda i imovine u iznosu 175.000 evra.

Na klupi za svjedoke danas se nije pojavio pjevač Mišo Kovač, koji je svoje odsustvo obrazložio bolešću i priložio sudu medicinsku dokumentaciju.

Tužilaštvo tvrdi da su Tompson i Kovač primali novac iz stranačkog “crnog fonda” koji je stvoren izvlačenjem novca iz državnih firmi i institucija preko marketinške agencije “Fimi medija”.

Kovaču su plaćali da pjeva na stranačkim predizbornim skupovima, dok je Tompsonu plaćeno da ne pjeva za hrvatsku desnicu, jer se vjerovalo da će te stranke uzimati birače HDZ-u.

U nastavku suđenje svjedočio je i bivši predsjednik Hrvatske stranke penzionera Vladimir Jordan, koji je odbacio tvrdnje Barišića da je primio 67.000 evra da bi njegova stranka ušla u koaliciju sa HDZ-om.

- Nikada nisam sam išao na pregovore kod Sanadera i nikada nisam tražio finansijsku pomoć za svoju stranku - rekao je Jordan.

Bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, stranci HDZ, njenom bivšem portparolu Ratku Mačeku i ostalima sudi se u slučaju “Fimi medija” za izvlačenje oko 18 miliona KM iz državnih institucija i kompanija, te punjenje stranačkog “crnog fonda”.

Krivicu su priznali Barišić, vlasnica agencije “Fimi medija” Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. HDZ je prva hrvatska politička stranka optužena za korupciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana