Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika Zagreba dobio policijsku pratnju

Tanjug
Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika Zagreba dobio policijsku pratnju

ZAGREB - Tomislav Tomašević, kandidat platforme „Možemo„ za gradonačelnika Zagreba u drugom izbornom krugu, dobio je policijsku pratnju, a iz policije tvrde da je riječ o njihovim redovnim aktivnostima.

Iz policije je za zagrebačku N1 televiziji saopšteno da je o preduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti, a unutar redovnih aktivnosti odnosno zadataka.

Upitani da li je policija u okviru istih aktivnosti odredila policijsku pratnju i za Miroslava Škoru, protivkandidata Tomaševića u drugom izbornom krugu lokalnih izbora, ali odgovor, kažu, još nije dobijen.

Tomašević je na konferenciji za novinare ranije danas upitan da li je pod policijskom pratnjom odgovorio potvrdno, a na dodatno pitanje zašto, on je rekao „to morate pitati policiju“.

- Mi se time ne bavimo, za to postoje institucije. Postoji komunikacija između nas i policije o sigrnosnim rizicima, ali to morate pitati njih – rekao je Tomašević koji je, prema mnogima, neočekivano dobio najveći broj glasova, ubjedljivo više od svog protiv kandidata i lidera Domovinskog pokreta Miroslava Škore za gradonačelničku funkciju u hrvatskoj prestonici u prvom krugu glasanja.

Drugi krug lokalni izbora u Hrvatskoj biće održan u nedjelju, a Tomašević je već viđen kao pobjednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana