Tokom evakuacije nestala velika količina cigareta iz Luke Bar

Srna
Foto: RTCG

PODGORICA- Velika količina cigareta odvezena je kamionom iz jednog skladišta u Slobodnoj zoni Luke Bar, utvrdili su nadležni iz Uprave prihoda i carina.

Vršilac dužnosti direktora prihoda i carina Milena Petričević navela je da za sada ne može precizirati količinu nestalih cigareta niti iznositi detalje.

Ona je istakla da je zbog toga suspendovala pet carinika u čijoj smjeni se to dešavalo.

Petričevićeva je objasnila da je krađa otkrivena danas, nakon što su službenici Uprave krenuli u popis cigareta i duvanskih proizvoda smještenih u skladištima Slobodne carinske zone.

"Indikativno je, a možda i slučajno, da se juče, kada je trebalo da započnemo popis, desila dojava o bombi u Luci Bar, zbog čega su svi, pa i službenici Uprave morali biti evakuisani. Aktivnosti smo započeli danas, popisujući skladišta u Port of Adrija, međutim, i ta aktivnost morala je biti prekinuta zbog saznanja koje je utvrdio zaposleni u Carinskoj ispostavi Slobodne zone - obilaskom određenog skladišta, da je fizički oštećena zaštitna plomba postavljena 1. januara", rekla je Petričevićeva.

Zaposleni je o tome, shodno hijerarhiji, obavijestio prvog pretpostavljenog, a on Petričevićevu kao starješinu organa.

"Nakon toga sam u dogovoru sa pomoćnikom za Sektor bezbjednosti izdala nalog Port of Adriji da pregledom snimaka nadzornih kamera utvrde da li je samo oštećena plomba ili je eventualno bilo ulazaka u skladište. Uvidom u snimljeni materijal sa nadzornih kamera utvrđeno je da je u to skladište više puta ulazilo određeno transportno sredstvo", navela je Petričevićeva.

Ona je dodala da je nakon tog saznanja obavijestila direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

"Očigledna je sprega mafije sa pojedincima u Luci i Carinama. Znam da je tri mjeseca, koliko sam na čelu Uprave, kratak period, ali i danas im poručujem da sam od prvog dana namjerna da stanem na rep mafiji, a riječ je o ozbiljnim kriminalnim grupama", rekla je Petričevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana