Tokom deložacije priveden i Sinčić

Agencije
Tokom deložacije priveden i Sinčić

Zagreb - Tokom deložacije u zagrebačkom kvartu Trnje policija je danas privela i najveće iznanađenje prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, Ivana Vilibora Sinčića, kao i članove udruženja "Živi zid", javlja Hrvatska radio-televizija.

Kako je precizirano, oko 40 pripadnika Udruženja, na čelu sa Sinčićem, nije uspjelo da spriječi današnju deložaciju. Interventna policija je nešto poslije 10 sati probila vrata kuće u kojoj su bili i članovi "Živog zida", nakon čega su ih jednog po jednog iznosili napolje.

Radi se o deložaciji porodice Božić u Karašićevoj ulici 20. Bivšeg branitelja Božića odvela je Hitna pomoć, dok je policija uhapsila i Sinčića koji je prešao policijsku oznaku s namjerom da fotografiše deložaciju.

"Živi zid", čiji je Sinčić bio kandidat za predsjednika države i eliminisan iz trke za mjesto na Pantoivčaku u prvom krugu, na svojoj Fejsbuk stranici je objavio da je Božić bivši član HDZ-a.

Na sprečavanje deložacije "Živi zid" je pozvao i predsjedničke kandidate Ivu Josipovića i Kolindu Grabar-Kitarović, ali se, kako je navedeno, oni nisu odazvali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana