Todorić podnio ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Agrokora

Srna
Todorić podnio ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Agrokora

Zagreb - Ivica Todorić podnio je danas ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora /NO/ "Konzuma", saopštio je osnivač koncerna "Agrokor".

U saopštenju se navodi da, od 10. aprila kada je Vladin povjerenik Ante Ramljak preuzeo upravljanje "Agrokorom", Todorić ni na koji način nije učestvovao u bilo kakvim radnjama u vezi sa kompanijom.


"Za mene je potpuno neprihvatljivo da učestvujem u bilo kakvim upravljačkim, nadzornim ili bilo kojim drugim organima žAgrokoraž. Od uprave sam očekivao da će, u skladu sa zakonom, sprovesti sve odluke u vezi sa mojim razrješenjem sa svih upravljačkih, nadzornih i ostalih funkcija, a u čemu nisam lično želio da učestvujem", naveo je Todorić u saopštenju.

On kaže da nije mogao pretpostaviti da uprava "Agrokora" ne može sprovesti svoje odluke putem organa upravljanja.

"Nastalu situaciju vidim isključivo kao rezultat neuspjelog dogovora uprave sa jednim od dugogodišnjih poslovnih partnera žAgrokoraž. Budući da uprava nije riješila tu situaciju, iako ima i mogućnost i odgovornost za to, podnio sam ostavku na mjesto predsjednika NO žKonzumaž", navodi Todorić.

Ramljak je izjavio ranije danas, nakon skupštine dioničara "Konzuma", da predstavnici dioničara nisu glasali za opoziv Todorića sa mjesta predsjednika Nadzornog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana