Todorić optužio vladu i Ramljaka da vode hibridni rat

Srna
Todorić optužio vladu i Ramljaka da vode hibridni rat

Zagreb - Osnivač i vlasnik koncerna „Agrokor“ Ivica Todorić ponovo je optužio Vladu Hrvatske i vanrednog upravnika koncerna Antu Ramljaka da vode hibridni rat protiv Hrvatske.

Todorić je kritikovao Ramljaka i hrvatsku Vladu što ne žele da objave ugovor sa fondom iz Hong Konga, kojem su već ranije za kredit založili svu imovinu „Agrokora“.


On upozorava da je sada i ono najvrednije što „Agrokor“ ima, prepoznatljivi brendovi, prepušteni fondu kojem je nemoguće vidjeti vlasnike.

„Kada se iz Hrvatske iznosi najveća vrijednost koja je nacionalni ponos, ali i stotine miliona evra stečenih mutnim kreditnim poslovima, kada se troši pola milijarde kuna za odabrane savjetnike, Vlada je u imaginarnom svijetu specijalnog hibridnog rata“, naveo je Todorić na svom blogu.

On tvrdi da je specijalni hibridni rat ozakonjena pljačka „Agrokorovih“ vrijednosti, koje Ramljak pod patronatom hrvatske Vlade iznosi van Hrvatske.

Todorić, koji je osumnjičen za milionske pronevjere u „Agrokoru“, predao se 7. novembra policiji u Londonu.

Londonski sud pustio ga je na slobodu nakon što je platio 100.000 funti kaucije.

Prema odluci suda, Todoriću je oduzet pasoš i mora da nosi elektronsku narukvicu, a naredno ročište zakazano je za narednu godinu. /kraj/bv/sk

Radojičić: Spektakl za novogodišnje praznike

Banjaluka - Uprava grada Banjaluka organizovala je doček Nove godine na otvorenom, a Banjalučani i turisti moći će tokom tri dana da uživaju u koncertima popularnih pjevača i bendova.
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da će u novogodišnjoj noći nastupiti Lukijan Ivanović, „Leksington bend“ i Nikola Rokvić.

„Novogodišnji program počeće u subotu, 30. decembra, kada će nastupiti Sergej Ćetković i Ivana iz grupe žNegativž. Za ponedjeljak, 1. januar, zakazali smo nastupe Tonija Cetinskog i Dženana Lončarevića“, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će program biti zanimljiv za turiste iz cijelog regiona, te da Banjaluku najviše posjećuju gosti iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.

„Već sada je veoma teško naći slobodan smještaj za novogodišnje praznike u Banjaluci. Od otvaranja žZimzogradaž, 1. decembra, pa sve do 15. januara, Banjaluka će imati muzičke i zabavne programe koji će u naš grad privući i veliki broj turista“, istakao je Radojičić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana