Tivat pod blokadom, meta policije krstionica na Miholjskoj prevlaci (VIDEO)

GS
Tivat pod blokadom, meta policije krstionica na Miholjskoj prevlaci (VIDEO)

Nakon jutrošnjeg rušenja konaka manastira Svetog Vasilija kod Ulcinju, lako bi se moglo desiti da danas dođe i do novog nasrtaja na Krstionicu na Miholjskoj prevlaci, upozorava grbaljski paroh, otac Mijajlo Backović, koji sa lica mjesta poziva narod da brani krstionicu.

- U svjetlu jutrošnjih napada na manastir Svetoga Vasilija u Ulcinju očekivano je da je policija koja je došla u ogromnom broju u mali grad Tivat, a sa njima i ista ekipa interventne iz Herceg Novog koja je bila prvog na drugi april kada su napadali manastir, dakle - došla zbog krstionice - kaže Backović za Sputnjik.

Otac Backović kaže da u crkvi znaju u kom duhu se kreće cijela priča, te da će režim to pokušati ciljano da uradi.

- U svakom slučaju, mi smo ovdje na Miholjskoj prevlaci, narod se okupio i okuplja se i nećemo naravno dati da se sruši naša svetinja. Čekamo, dežuraćemo i svi smo spremni - kaže otac Mijajlo, uz napomenu da ne postoji pravni osnov za rušenje krstionice.

- U slučaju da dođu ovdje, to bi bilo klasično pravno nasilje i bezakonje, zato što smo mi na sudu oborili rješenje o rušenju naše krstionice. Što znači da bi oni morali na sudu da dobiju novo rješenje, a tu bi morao da bude prisutan i naš advokat. Ali pošto živimo u zemlji bezakonja, očekivano je da oni i pored svega toga opet krenu na naš manastir, jer su i prošli put krenuli bez ikakvog naloga - upozorava Backović.

Grbaljski paroh takođe podsjeća i na staru izreku da "onaj koga je zmija ujela i guštera se boji".

- Mi se ne bojimo, ali smo spremni i očekujemo da se u svjetlu događaja i ovdje nešto desi, pogotovo što pratimo kretanje policije, a Tivat je mali grad koji je potpuno blokiran i na svakom skretanju su policajci sa maricama i iz interventne jedinice. 

Riječi paroha možete poslušati ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana