TikTokeru oštetili auto sa beogradskim tablicama u Hrvatskoj (VIDEO)

GS
TikTokeru oštetili auto sa beogradskim tablicama u Hrvatskoj (VIDEO)

ZAGREB - Popularni TikToker iz SAD koji živi i snima na Balkanu, Džastus Rid, na svom TikTok profilu požalio se na još jedan nemili događaj sa kojim se susreo u Zagrebu.

Popularnom TikTokeru nepoznati počinioci su probušili gume na automobilu sa beogradskim registracionim oznakama.

- Gadiš mi se. Ne znam da li je to zato što si znao da je auto moj ili si vidio beogradske tablice, možda si samo čudovište koje voli da povređuje ljude. Ali obećavam ti, imaš sreće što je u pitanju moj automobil, jer da se ovo dogodilo nekome od mojih prijatelja, natjerao bih te da platiš na bilo koji način, rekao je poznati tiktoker u snimku koji je objavio na svojim društvenim mrežama i pokazao probušene gume.

- Ja mogu sebi da priuštim popravku, ali ovo je mogao biti automobil nečije majke, siromašnog studenta ili penzionera sa malom penzijom. Sramotiš Hrvatsku. Vozio sam kroz Bosnu, Srbiju, Bugarsku, doslovno sve balkanske zemlje u posljednjih šest mjeseci, i bio sam u nebrojenim gradovima. I jedini grad u kojem sam se susreo sa bilo kakvim nasiljem je Zagreb, dodao je.

- Lokalci mi pokušavaju reći da je ovo najsigurnija zemlja u Evropi, ali očigledno samo za njih, ne za mene. Svidio mi se ovdje, ali nešto nije kako treba. Hrvatska je prelijepa i Zagreb je nevjerovatan grad, ali ne mogu da dozvolim da se ovo događa i da ne kažem ništa. Pazite jedni na druge i tretirajte druge s poštovanjem, pobunite se protiv mržnje i destrukcije, zaključio je.

Snimak Džastusa, koji već neko vrijeme živi na Balkanu, izazvao je pravu lavinu negativnih komentara upućenih prema počiniocima.

"Tako ti je to u Hrvatskoj", "Čovjek je odmah shvatio gdje se nalazi", "Mržnja prema Srbima je bez granice", "Ovo je neprihvatljivo", samo su neki od mnogobrojnih komentara razočaranih fanova zbog nemilog događaja koji je zadesio popularnog influensera.

Drugi napad u ovoj godini

U martu ove godine, Džastus je doživio sličnu neprijatnost u Zagrebu. Naime, tada mu je neko skinuo registracione tablice i izgrebao automobil ključevima.

- Osobi koja mi je ukrala tablicu i ključem izgrebala auto tokom noći, poručujem jedno... Upozorili su me na ljude poput tebe - rekli su mi: 'Ako voziš auto s beogradskim tablicama u Zagrebu, neko će ti oštetiti auto, izgrebaće ti boju, razbiće ti prozore', ali ja im nisam vjerovao. Mislio sam da je Hrvatska bolja od toga. Uvijek se trudim da promovišem zajedništvo između zemalja na Balkanu. I Srbija i Hrvatska su bile dobre prema meni i onda si došao ti..., rekao je tada Amerikanac, piše B92.

 

@justus_reid

Marko 12:30-31

♬ original sound - Amerikanac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana