Tači: Martijeva naučna-fantastika

Tanjug
Tači: Martijeva naučna-fantastika

Priština - Kosovski premijer Hašim Tači kaže da je izvještaj Dika Martija naučna-fantastika i pokušaj prekajanja istorije.

Povodom najava osnivanja tribunala za ratne zločine na Kosovu, kao i mogućeg podizanja optužnice protiv njega na osnovu izvještaja Dika Martija, Tači je rekao da je taj izvještaj "naučna-fantastika".

"OVK nije učinila zločine. Genocid je na Kosovu učinila Srbija. Izvještaj Dika Martija je naučna fantastika i pokušaj ponovnog pisanja istorije", rekao je Tači gostujući na TV Kohavizion.

On je najavio i da će narednih dana biti održan sastanak svih političkih lidera na kome bi trebalo da se odredi datum održavanja parlamentarnih izbora.

Tači je izrazio očekivanje da će kosovski parlament sutra usvojiti izborni zakon i da će time biti otvoren put za sastanak sa politickim liderima kako bi se dogovorio datum izbora.

"Što se tiče Demokratske Partije Kosova ona je spremna bilo kada za izbore", kazao je Tači koji očekuje pobjedu na izborima i najavljuje da će kao budući premijer praviti koaliciju sa partijama desnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana