Svjedok saradnik razotkrio dilersku mrežu

Agencije
Svjedok saradnik razotkrio dilersku mrežu

Podgorica - Službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali akciju "Manjifiko" i na taj način prekinuli međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru, prenosi portal CdM. Krivičnim prijava je obuhvaćeno ukupno 11 lica, a do sada su uhapšeni Srđan Pavlović, Toni Petković, Miloš Petrić, Đuro i Miloš Perović, te Rade Samardžić.

Specijalna tužiteljka Mira Samardžić nije tražila određivanje pritvora za Božidara Božovića, a odmah nakon privođenja pušten je Saša Petrić, koji navodno nema veze sa tom kriminalnom grupom. Policija nije uspjela da stavi lisice navodnim organizatorima ove grupe - Danilu Đuroviću i Banu Miletiću, koji su u bjekstvu. Kako je prenijela crnogorska "Borba", iz Kolumbije je kruzerom "Manjifiko" stiglo 18 kilograma kokaina.

S. P. iz Tivta, koji je uhapšen kao član kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina, priznao je krivicu, a tužilaštvo planira da mu dodijeli status svjedoka saradnika, prenosi prenosi list "Dan". Kako se navodi, on je do detalja opisao ulogu svih članova međunarodne kriminalne grupe. On je, kako se navodi, ispričao da su u više navrata iz Kolumbije nabavljali kokain u manjim količinama kako ne bi izazvali sumnju. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je interesovalo ko im je dopremao drogu i koji pomorci su učestvovali u tome.

Jedan od uslova SDT-a bio je i da S. P. otkrije kompletnu dilersku mrežu na primorju. Kako "Dan" saznaje, on će biti ponovo saslušan, a nakon toga će Viši sud cijeniti njegov iskaz i donijeti konačnu odluku tokom naredne sedmice. Istražitelji sumnjaju da je Danilo Đurović bio na čelu ove kriminalne organizacije. Advokat Ratko Pantović potvrdio je da brani šestoricu osumnjičenih i da su svi oni negirali krivicu. Policija je obavila pretres kuće Srđana Pavlovića, gdje je pronađena određena količina narkotika. Istražioci provjeravaju i da li se s tom kriminalnom grupom može dovesti u vezu nedavno paljenje automobila Pavlovićeve majke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana