Svima osim Bandiću prihvaćene kaucije

Agencije
Svima osim Bandiću prihvaćene kaucije

Zagreb - Sudija istrage Županijskog suda Zdenko Posavec prihvatio je kaucije za sve osumnjičene u aferi "Agram", kojima ranije nije omogućeno da se tokom istrage brane sa slobode, osim za gradonačelnika Milana Bandića.

Neslužbeno se saznaje da se iznosi prihvaćenih garancija kreću od 75.000 do preko 4 miliona kuna, no ta odluka još nije konačna, jer Uskok na nju ima pravo žalbe o kojoj odlučuje izvanraspravno vijeće Županijskog suda. Postane li odluka pravosnažna osumnjičenici će prije odlaska iz Remetinca na račun suda morati položiti dogovoreni iznos ili "založiti" ponuđene nekretnine, nakon čega će ih sudija istrage ponovo pozvati na ročište na kojem će morati obećati da na slobodi neće uticati na svjedoke ili ponoviti nedjelo.

Uskokov tužilac Ksenija Krizman potvrdila je da je sud prihvatio prijedlog da se osmorici okrivljenika prihvati kaucija, dok je Bandiću ponovo odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi uticao na svjedoke i ponovio krivično djelo. Najavivši žalbu na odluku o kaucijama tužiteljka nije željela da komentariše zašto je Bandićev prijedlog odbijen.

Bandićevi advokati Krešimir Krsnik i Marijan Hanžeković nakon ročišta koje je završilo iza 16 sati, ali ni odluke koja je objavljena oko sat i po kasnije, nisu željeli davati izjave, no neslužbeno se saznaje da su kao kauciju ponudili nekretnine vrijedne oko 5,8 miliona kuna. Sud je, kako se saznaje, Bandićevu kauciju ocijenio preniskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana