Svijeće na prvom stadionu Siniše Mihajlovića u Borovu naselju

Agencije
Foto: Srbi.hr

Kod stadiona nekadašnjeg Fudbalskog kluba Borovo sinoć se okupilo desetak mještana kako bi odali počast Siniši Mihajloviću.

U bolnici u Rimu juče je u 54. godini umro legendarni fudbaler Siniša Mihajlović.

Dok se od Mihajlovića oprašta čitava sportska planeta i u njegovom rodnom Borovu naselju sinoć se okupilo desetak građana koji su zapalili svijeće i prisjetili se vjerovatno najboljeg sportiste kojeg je vukovarski kraj ikada dao.

Ljudi su se spontano okupili ispred stadiona u Borovu naselju gdje je Miha ponikao u lokalnom klubu Borovo.

Kao dijete iz radničke porodice Siniša Mihajlović postao je profesionalac u Borovu 1986. godine, a dvije godine kasnije otišao je novosadsku Vojvodinu sa kojom je postao prvak Jugoslavije.

Sa Crvenom zvezdom postao je evropski i svjetski šampion pre nego što je karijeru nastavio u Italiji u kojoj je ostavio neizbrisiv trag u dresovima Rome, Sampdorije, Lacija i Intera. Za reprezentaciju SR Jugoslavije odigrao je 63 utakmice i postigao deset golova, nastupivši i na Svjetskom prvenstvu 1998. te Evropskom prvenstvu dvije godine kasnije.

Kao trener je sjedio na klupi brojnih italijanskih klubova među kojima su bili Sampdorija, Fiorentina i Milan. Od 2012. do 2013. godine bio je i selektor Srbije. U julu 2019. Siniša Mihajlović je javnosti obznanio da boluje od akutne leukemije, a posljednje tri godine proveo je na klupi Bolonje da bi prije nekoliko mjeseci dao otkaz zbog pogoršane zdravstvene situacije.

Borovo kao fudbalski klub danas više ne postoji, a na ovom stadionu svoje utakmice igra lokalni drugoligaš Vukovar 1991. U Borovu naselju juče u popodnevnim časovima tri puta zazvonila i pravoslavna Crkva Svetog Stefana Dečanskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana