Svi kritikuju Medojevića

Tanjug
Svi kritikuju Medojevića

Podgorica - I vlast i opozicija u Crnoj Gori kritikovale su Medojevića, koji je državni vrh Srbije "prozvao" da opstruiše istragu protiv odbjeglog narko dilera Darka Šarića.

Predsjednik Skupštine, lider SDP-a Ranko Krivokapić i portparol DPS-a Časlav Vešović oštro su kritikovali ove navode, označavajući ih kao mješanje u unutrašnje stvari druge zemlje, opozicioni Demokratski front ogradio, a lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio je da mu je zbog obračuna, jer su SNS i Aleksandar Vučić prijatelji njegove stranke.

Funkcioner Demokratskog fronta ( DF) i član Predsjedništva Nove srpske demokratije (Nova) Goran Danilović izjavio je, kako prenose podgoričke Dnevne novine, da Medojevićevi stavovi nisu stavovi tog saveza, kao i da će Nova, koja je članica DF-a, "nastaviti da gaji prijateljske odnose sa Srpskom naprednom strankom i njenim predsjednikom Aleksandrom Vučićem".

On je istakao da je Nova imala izvanredne odnose sa srpskim naprednjacima i kada Vučić nije bio na vlasti i kada je ta stranka bila "duboka opozicija u Srbiji".

Medojević je, naime, preko društvenih mreža protekih dana, između ostalog, optužio premijera i prvog potpredsjednika Vlade Srbije, Ivicu Dačića i Vučića da opstruišu hapšenje Darka Šarića.

Danilović ističe da je to lični stav Medojevića, pišu Dnevne novine.

Dnevne novine navode i da će sedam članova Predsjedništva DF ovih dana održati sastanak, koji će se, pored predviđenih tema o lokalnim izborima, baviti I trenutnom situacijom na političkoj sceni Crne Gore i u Demokratskom frontu.

Neimenovani izvor blizak Novoj izjavio je za Dnevne novine da "bez obzira da li neko pridaje veći ili manji značaj izjavama Nebojše Medojevića, na tim sastancima članovi Predsjedništva će se dotaći i te teme, iako se radi o ličnim stavovima jednog od funkcionera DF-a, jer ti njegovi stavovi, kako se navodi, direktno udaraju na principe Nove srpske demokratije".

Predsjednik Skupštine Krivokapić je poručio da je polemika Medojevića, koji je i poslanik u Skupštini Crne Gore, sa SNS neprimjereno miješanje u odnose druge države.

- Razumijem poziciju Medojevića koji je dugo imao poseban status u Beogradu, sa nekom drugom srpskom vlašću, tada nisam slušao takve kritike. Zato mislim da nije primjereno da se ijedan poslanik miješa u odnose druge države i da daje kvalifikative vladama drugih država. Kao što nam smeta kada to neko radi iz Srbije Crnoj Gori, mora da nam smeta i kada to radi neko iz Crne Gore Srbiji, zaključio je Krivokapić, piše podgorički Dan.

Portparol DPS-a Vešović je, u međuvremenu, optužio Medojevića da kritikuje sve saveznike Evropske unije, pa samim tim i vlasti u Crnoj Gori i u Srbiji.

- Medojević kritikuje i sam Brisel jer je on najveći protivnik evropskih integracija. Treba li podsjećati da je sa svojim saradnicima Evropsku uniju nazivao korumpiranom, prostitutskom i nepametnom, naveo je Vešović za Radio-televiziju Crne Gore.

Vučić je povodom Medojevićevih optužbi poručio da su odnosi Srbije i Crne Gore okrenuti budućnosti i da nijedan pojedinac neće uticati da se to promjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana