Suzavac na koncertu Gorana Bregovića u Albaniji, uhapšeno osam ljudi

Agencije
Suzavac na koncertu Gorana Bregovića u Albaniji, uhapšeno osam ljudi

KORČA - Na koncertu Gorana Bregovića u albanskom gradu Korča bačen je suzavac, a policija je uhapsila je osam osoba osumnjičenih da su umiješane u incident.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak više osoba koje su nakon bacanja suzavca pobegle sa lica mjesta.

Koncert je sinoć održan pred nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mjere bezbjednosti - angažovano je više od 200 policajaca, prenosi RTS.

Bregović je održao koncert na festivalu Bir fest uprkos brojnim zahtjevima uoči njegovog održavanja da se on odloži zbog navodnih prosrpskih stavova muzičara, posebno protiv Kosova.

Najava Bregovićevog nastupa izazvala je talas negativnih napisa u medijima i onlajn peticiju u kojoj je Bregović optužen kao, kako se navodi, „inspirator genocida na Kosovu“.

Policija u Korči pokrenula je krivični postupak protiv mladića starog 21 godinu koji je bacio suzavac, a kako se navodi, on je odranije poznat policiji.

Kako je saopšteno, radi se o Redonu Leki iz Tirane koji je poznat odranije policiji po proizvodnji i prodaju narkotika, ilegalnom krijumčarenju ljudi i pljačkama, prenosi ABC Albanija.

Takođe, zbog istog slučaja pokrenut je postupak i protiv F.K, starog 33 godine iz sela Lušnje koji je bio u društvu Leke i koji je pružao otpor.

Dodaje se da su na licu mjesta pronađeni dokazi, kao i neeksplodirana naprava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana