Sutra u Petrinji obilježavanje Badnjeg dana

Srna
Sutra u Petrinji obilježavanje Badnjeg dana

PETRINjA - Srpsko narodno vijeće /SNV/ obilježiće sutra Badnji dan u Petrinji.

"Kako smo ove godine sva naša sredstva i pažnju usmjerili prema potresom stradalom područje Banije, obilježavanje Hristovog rođenja organizovaćemo sa našim prijateljima iz Gornjokarlovačke eparhije Srpske pravoslavne crkve", saopšteno je iz SNV-a.

Obilježavanje Hristovog rođenja biće organizovano na lokaciji kod pravoslavne crkve u Petrinji sa početkom u 12.30 časova.

Dolazak u Petrinju potvrdio je predsjednik SNV-a i poslanik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac, dok je potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević izrazio nadu da će prisustvovati ovom događaju.

Pupovac je razgovarao juče u Karlovcu sa Njegovim preosveštenstvom episkopom gornjokarlovačkim Gerasimom o sakupljanju pomoći stradalima u zemljotres.

SNV i Srpska pravoslavna crkva zajedničkim snagama krenuli su u nabavu kontejnera za smještaj stanovništva. Do juče je isporučeno deset kontejnera, dok će do kraja sedmice biti isporučeno još najmanje 60, prenosi portal SNV-a "Novosti".

Eparhija gornjokarlovačka otvorila je poseban namjenski žiro-račun za nacionalna i međunarodna plaćanja za obnovu srušenih i oštećenih sakralnih objekata i za pomoć ljudima i obnovu domova koji su pretrpjeli razaranja.

Iz Eparhije pozivaju sve ljude dobre volje koji žele i mogu da pomognu stradalim žiteljima parohija ove eparhije.

Svi zainteresovani pomoć mogu da uplate na račun kod Rajfajzen banke: IBAN: HR8824840081500147900, SWIFT: RZBHHR2X, Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, Eparhija gornjokarlovačka, Mažuranićeva 4, 47.000 Karlovac. Sa naznakom - pomoć postradalim od zemljotresa. Model: HR00. Poziv na broj: 2020-12, te sa naznakom - pomoć za obnovu sakralnih objekata. Model: HR00. Poziv na broj : 1824-65.

U ime Gornjokarlovačke eparhije SPC-a i SNV-a zahvalili su svima koji i u ovim trenucima neumorno rade na stradalom području Banije kako bi svi unesrećeni dobili pomoć i smještaj dostojan čovjeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana