Sutra nastavak razgovora o primjeni sporazuma Beograda i Prištine

Agencije
Sutra nastavak razgovora o primjeni sporazuma Beograda i Prištine

Beograd/Brisel - Timovi Beograda i Prištine završili su danas kasno popodne sastanak u okviru tehničkog dijaloga o primjeni briselskog sporazuma u oblasti policije i pravosuđa, a nastavak je zakazan za sutra.

Nakon završetka ove runde dijaloga, učesnici sastanka nisu davali izjave.

Očekuje se da će sutra biti riječi i o ostalim temama vezanim za provođenje briselskog sporazuma kao što su struja i telekomunikacije - prenose mediji.

Očekuje se da ova runda, koja će se odvijati paralelno po radnim grupama na više nivoa bude izuzetno intenzivna, ne samo zbog velikog broja složenih tema, nego i zbog rokova dogovorenih na posljednjem briselskom susretu Dačića i Tačija.

U beogradskom timu bili su predstavnici ministarstava policije, pravde i eksperti. Ostatak delegacije Beograda, na čelu sa savjetnikom predsjednika Srbije Markom Đurićem i koordinatorom odbora za implementaciju Aleksandrom Vulinom stiže u Brisel večeras.

U prištinskoj delegaciji su bili zvaničnici Edita Tahiri i Hajredin Kuči uz prisustvo funkcionera i stručnjaka za pojedine oblasti, dok je Evropsku komisiju predstavljao Fernado Đentilini, direktor za zapadni Balkan.

Do sada je dogovorena razmjena oficira za vezu između Beograda i Prištine 17. juna, ali njihov posao neće podrazumijevati diplomatski status.

Prema akcionom planu koji je tada parafiran, pitanja struje i telekomunikacija trebalo bi riješiti već polovinom juna, kao i obaviti mnoge tehničke pripreme za formiranje zajednice srpskih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana