Sutra inicijative za smjenu predsjednika crnogorskog parlamenta i nepovjerenje Vladi

Srna
Foto: Arhiva

PODGORICA- Poslanik Demokratskog fronta /DF/ Milan Knežević najavio je danas na sjednici crnogorskog parlamenta da će ova stranka već sutra Skupštini podnijeti inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Danijele Đurović i o izglasavanju nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića.

"Mogu najaviti da će inicijativa o smjeni Đurovićeve već sutra biti predata u skupštinsku proceduru, a takođe će već sutra biti predata u proceduru i inicijativa o izglasavanju nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića od DF-a i kolega koji su to spremne da podrže. Očekujem da će to da urade i Demokrate i onda ćemo imati još jednu vanrednu sjednicu", naveo je Knežević u parlamentu, tokom rasprave o samostalnosti opštine Zeta.

On je poručio i da će eventualno svako pregovaranje o budućoj vladi sa DF-om, uključivati i pregovore o statusu Zete.

Poslanici crnogorske Skupštine počeli su raspravu o izmjenama i dopunama zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kojim je predviđeno osnivanje Zete kao samostalne opštine.

Vanredna sjednica Skupštine, na kojoj bi poslanici trebalo da glasaju o četiri kandidata za članove Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, počela je minutom ćutanja za stradale u tragičnom događaju na Cetinju 12. avgusta.

Na dnevnom redu sjednice je i inicijativa o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju anketnog odbora u vezi sa događajima na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine, kao i Predlog izmjene Zakona o zaradama u javnom sektoru

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana