Susret Dačića i Milanovića zaokret u dobrom pravcu

Agencije
Susret Dačića i Milanovića zaokret u dobrom pravcu

Zagreb - Dobro je što će doći do susreta srpskog i hrvatskog premijera Ivice Dačića i Zorana Milanovića, jer će taj susret, poslije nekih neprihvatljivih poruka iz Beograda, ponovo okrenuti odnose dviju zemalja u dobrom pravcu, ocijenio je juče predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, prenijele su agencije.

Josipović je rekao da su odnosi Hrvatske i Srbije sada "hladniji nego što su bili", ali i da, kako je dodao, osim nekih neprihvatljivih poruka, iz Beograda dolaze i neke dobre poruke.

- Premijer Dačić se pjesnički izrazio i rekao da treba resetovati naše odnose, da želi da se nađe sa našim premijerom Milanovićem. Mislim da je to dobro i da će taj susret ponovno okrenuti naše odnose u dobrom pravcu. Danas su oni hladniji nego što su bili - rekao je Josipović, ističući da "hladnija retorika nije poremetila praktičnu saradnju" između dvije zemlje koja je znatno ojačala posljednjih godina.

On je kazao da bi volio da više nema hrvatskih i srpskih kafića i da se projekat zajedničke škole konačno afirmiše, odnosno da se građani manje dijele po nacionalnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana