Suspendovana učiteljica očekuje da će se dokazati da nema njene krivice

Srna
Suspendovana učiteljica očekuje da će se dokazati da nema njene krivice

BAR - Učiteljica Osnovne škole "Jugoslavija" iz Bara Rada Višnjić, protiv koje je pokrenut disciplinski postupak "jer je učenicima na času zadala da crtaju trobojku", nakon čega je suspendovana, očekuje da će se dokazati da nema njene krivice i odgovornosti za to što su djeca crtala trobojku.

 


Ona je rekla da ne brine za disciplinski postupak pokrenut protiv nje i da će se to lako riješiti, jer je u pitanju nesporazum.

Višnjićeva je istakla da ideja šta djeca da crtaju nije potekla od nje, već su učenici predložili.

"Imali smo nastavnu jedinicu žcrtanje ukrasaž. Objasnila sam im da mogu nacrtati šta god žele, a da to može poslužiti kao ukras. Jedna djevojčica se dosjetila i pitala da li mogu nacrtati Štrumpfa sa društvene mreže. Nije bilo razloga da kažem da ne mogu", rekla je Višnjićeva.

Ona je navela da radi već 30 godina, da poštuje zakon i da se ne igra sa takvim stvarima, te da još od prvog razreda ima dozvolu od roditelja da, pošto voli da se pohvali dječijim crtežima, tekstovima, pjesmama, objavljuje sve to na svom Fejsbuk profilu.

Višnjićeva je istakla da nije nacionalista, te da je fotografije uklonila sa Fejsbuk profila.

"Direktorka samo radi svoj posao, kao i ministar. Suspendovana sam, ali iako ima koleginica koja me mijenja, ja dolazim na posao. Pitanje je dana kada će se to riješiti. Ne plašim se, jer smo se mi samo htjeli zabaviti i poigrati", nevela je Višnjićeva za portal IN4S.

Direktor Osnovne škole "Jugoslavija" u Baru Biljana Vukmanović rekla je ranije da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice Rade Višnjić koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku.

"Po saznanju su preduzete mjere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mjesto na kojem će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje, već prijatno i bezbjedno mjesto za sve đake", rekla je Vukmanovićeva za portal Radio-televizije Crne Gore.

Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži "Fejsbuk".

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana