Susjedna država povlači kontaminirane proizvode iz prodaje!

Tanjug
Susjedna država povlači kontaminirane proizvode iz prodaje!

ZAGREB – U Hrvatskoj su iz prodaje povučeni špinat marke „Natur Pur“, zbog utvrđene bakterije salmonela, kao i dimljene roštiljske kobasice „Bebrinka“, zbog identifikovanog i neobilježenog alergena soje, saopštio je danas hrvatski Državni inspektorat.

Riječ je o špinatu iz maloprodajnih objekata kompanije Spar, sa serijskim brojevima 91L4150 i 91L4151 i rokom trajanja do novembra 2025, koji nije u skladu sa Uredbom 178/2002 o utvrđivanju opštih principa i uslova zakona o hrani, prenijela je agencija Hina.

Državni inspektorat obavijestio je potrošače i o opozivu dimljene roštiljske kobasice proizvođača „Bebrinka“ s rokom trajanja do 27. oktobra i serijskim brojem 240927, zbog toga što alergen soje nije obilježen na proizvodima.

Takav proizvod može predstavljati rizik po zdravlje za osjetljive potrošače, dok osobe koje nisu alergične i dalje mogu da ga koriste bez ograničenja, navodi se u saopštenju.

Iz preventivnih razloga, proizvod slana kuvana pačija jaja „Ksu ri“ u pakovanju od 24×6 komada, s rokom trajanja do marta 2026. godine, povučen je iz prodaje zbog ostataka antibiotika enrofloksacina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana