Subota: Oporavak poslije brutalnog napada

B92
Subota: Oporavak poslije brutalnog napada

Subotica - Aleksej Bojogović i Valentin Seleza oporavljaju se nakon što su ih dvojica maloljetnika u Subotici napala, opljačkala i pregazila automobilom.

Dvojicu mladića u noći između petka i subote na ulicama Subotice napala su i maltretirala dvojica maloljetnika, od ranije poznatih policiji.

Jedan od nasilnika je uhapšen, a za drugim se još traga. Povrijeđeni se oporavljaju od teških povreda koje su im nanijete gaženjem automobilom i udaranjem.

Pretučen, pregažen pa opljačkan - sve to doživeo je osamnaestogodišnji Aleksej Bojogović na ulicama Subotice. Tvrdi da su ga napala dva mladića iz zelenog “folksvagen pasata” i pokušala da mu otmu torbu.

- Oni su tad krenuli za mnom - prvo lagano, ali pošto su videli da sam se uspaničio i da sam brzo trčao, oni su stali na gas i ja sam bukvalno bio pregažen. Kada sam se našao pod točkovima, mislim da su kočnice stisli, ja sam jedno 15 sekundi klizao zajedno da tim točkovima, a onda su dodali gas i prešli preko mene, priča Aleksej.

O svemu svjedoče i povrede karlice, brade i mnoštvo opekotina po tijelu. Bojogović kaže da je dugo dozivao pomoć.

- Šorts mi je bio potpuno iskidan, donji veš mi je bio iskidan, majica na leđima skroz - kao da je neko pucao u mene, kaže on.

Sličnu sudbinu doživio je i Valentin Seleza. Po svjedoćenju - isti napadači su ga šutirali, ubacili u kola, pa ga izbacili i prešli preko njegove noge.

Valentinu je noga slomljena na deset mjesta, povrijeđena mu je glava, a na tijelu su vidljive posljedice batinanja. Subotički gradonačelnik Modest Dulić traži hitnu reakciju policije.

- Da se ne generalizuje, jer kriminogeno ponašanje, bahato i drsko nema nacionalno obeležje niti identitet. Radi se o društvenim anomalijama sa kojima društvo mora da se izbori. Ono što je bitno je da su počinioci od ranije poznati policiji i da se radi o ljudima koji su povratnici u krivična dela, naveo je Dulić.

Na najave mogućeg organizovanja civilnih straža u Subotici, Modest Dulić kaže da su one legitiman način organizovanja, ali da bi značile i potpuni poraz države u obračunu sa kriminalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana