Strašan slučaj: Godinama silovao dijete i maltretirao vanbračnu suprugu

Agencije
Strašan slučaj: Godinama silovao dijete i maltretirao vanbračnu suprugu

​SPLIT - Županijsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je pred splitskim Županijskim sudom optužnicu protiv 38-godišnjaka koji se tereti da je više od dvije godine silovao dijete i verbalno te fizički maltretirao vanbračnu suprugu.

Kako je saopštilo Državno tužilaštvo (DORH), 38-godišnjaku se stavlja na teret da je tačno neutvrđenih dana od početka septembra 2021. do kraja januara 2024. godine, na području Županije splitsko-dalmatinske, izvršio sa polnim odnosom izjednačenu polnu radnju na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina.

Uz to, okrivljeni se tereti da je, od avgusta 2018. do februara 2024. godine, svjestan da ugrožava psihofizički razvoj i pravilan odgoj djece svakodnevno, u njihovoj prisutnosti, verbalno i fizički nasrtao na vanbračnu suprugu što je kod oštećene izazivalo osjećaj straha i uznemirenosti.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenog produži istražni zatvor s obzirom da postoji opravdan strah da bi boravkom na slobodi mogao nastaviti s činjenjem kaznenih djela, dodalo je tužilaštvo, prenosi "N1".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana