Stradao od metka druga iz djetinjstva: Detalji pucnjave u Nikšiću

GS
Stradao od metka druga iz djetinjstva: Detalji pucnjave u Nikšiću

NIKŠIĆ - Bili su dobri drugovi, možda i najbolji... Ne znam, ali znam da se druže od djetinjstva. Svako veče okupljali su se ovdje na istom mjestu, kazao je jedan od mještana nikšićkog naselja Budo Tomović u kojem je ubijen tridesetjednogodišnji Radosav Popović.

Policija je juče uhapsila Radovana Radovića, koji je osumnjičen za ubistvo, i Vukolu Rovčanina, koji se tereti za neprijavljivanje krivičnog djela, piše crnogosrski Dan.

Zločin se dogodio u nikšićkom naselju Budo Tomović u noći između petka i subote. Oko 3.40 dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Nikšić obaviještena je od strane zaposlenih u Medicinskom centru da je na ukazivanje ljekarske pomoći bez znakova života dovezen Radosav Popović iz Nikšića, sa povredama zadobijenim vatrenim oružjem u predjelu grudi.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Sjever” – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić u kratkom roku su rasvijetlili ubistvo i lišili slobode dvije osobe.

Uhapšeni odranije poznati policiji

Kako je saopšteno iz policije, osumnjičeni su odranije poznati organima reda.

- Osumnjičena lica su odranije poznata policiji. R.R. je registrovan kao počinilac djela iz oblasti zloupotrebe droga, dok je V.R. registrovan kao izvršilac djela iz oblasti nasilja. R.R. i V.R. će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici - saopštili su iz policije.

Kako su dalje naveli, sprovedenom kriminalističkom obradom locirano je i pronađeno mjesto izvršenja krivičnog djela, a tokom dalje kriminalističke obrade identifikovan je izvršilac.

- Tokom pretrage terena pronađeno je sredstvo izvršenja krivičnog djela – pištolj, kao i čaura od ispaljenog projektila. Sumnja se da je pištolj korišćen kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, a koji je izvršilac odbacio nakon izvršenog djela. Policijski službenici OB Nikšić, preduzimajući radnje na potpunom rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, lišili su slobode i V.R. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca – naveli su iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, žrtva i osumnjičeni živjeli su u komšiluku, a jedan od mještana kaže da su bili drugovi od djetinjstva.

Nezvanično se pominje i da postoji mogućnost da je u pitanju nesrećan slučaj. Kako je objavila RTVNK, Radović je Popovića dovezao u bolnicu.

Uviđaj na mjestu ubistva obavila je tužiteljka Radmila Gačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana