Stiže novi srpsko-hrvatski tenk?

Tanjug, Jutanji list
Stiže novi srpsko-hrvatski tenk?

Zagreb - Zagrebački Jutarnji list piše da već postoje planovi o zajedničkoj saradnji vojnih industrija Srbije i Hrvatske.

Jutarnji list ocijenjuje da će posjetom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Srbiji, u oktobru, biti "formalno završen politički sukob" do kojeg je došlo sredinom 2012. godine, kada je Tomislav Nikolić izabran za predsjednika Srbije.

Biće to posljednji korak u novoj normalizaciji odnosa Hrvatske i Srbije, piše Jutarnji list, pozivajući se na diplomatske krugove.

"Moglo bi se dogoditi da za nekoliko godina hrvatsko-srpski tenkovi opet budu prodavani u Africi ili na Bliskom istoku", piše list i navodi da već postoje planovi o zajedničkoj saradnji vojnih industrija dviju zemalja, uz podsjećanje da je nekadašnja SFRJ bila "značajni izvoznik naroužanja".

Pored unapređenja političke saradnje, rješavanja sudbine nestalih i sporazuma kojim bi se optuženima za ratne zločine sudilo u njihovim sadašnjim prebivalištima, izgleda da bi, kako navodi Jutarnji list, Srbija i Hrvatska uskoro mogle krenuti u zajedničku izvoznu akciju u zemlje tzv. Trećeg svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana