Šta je Plenković radio u Ukrajini?

Agencije
Šta je Plenković radio u Ukrajini?

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković je ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom u Kijevu predstavio najnoviji paket mjera za pomoć Ukrajini, kojim je ukupna vojna pomoć Hrvatske porasla na „više od 200 miliona evra tokom protekle dvije godine“.

- Takođe, veoma sam srećan što vam Hrvatska pomaže u razminiranju. Bili smo domaćini najveće prve međunarodne konferencije o razminiranju, operativno realizujemo naša obećanja i u finansijskom i u operativnom smislu, tako što naša vodeća firma za razminiranje otvara svoju podružnicu u Kijevu, rekao je Plenković, misleći na firmu DOK-ING.

Zelenski je na početku sastanka hrvatskoj delegaciji predvođenoj Plenkovićem zahvalio na svoj podršci otkako je rat počeo.

- Oduvijek smo računali na vašu podršku, uključujući u političkim pitanjima kao što je naš put ka Evropskoj uniji i NATO savezu. Zahvalni smo vašem narodu što je primio naše izbjeglice, kazao je Zelenski hrvatskom premijeru, prenosi Hina.

Plenković je ranije danas stigao u nenajavljenu posjetu Ukrajini, a kasnije je na društvenoj platformi X najavio samit zemalja jugoistoka Evrope u Dubrovniku u oktobru, s ciljem podrške Ukrajini i njenoj teritorijalnoj cjelovitosti.

On je rekao da je za sada odziv lidera zemalja Jugoistočne Evrope za samit podrške Ukrajini u Dubrovniku veoma dobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana