Srpsko narodno vijeće doniralo stoti kontejner bolnici u Petrinji

Srna
Srpsko narodno vijeće doniralo stoti kontejner bolnici u Petrinji

PETRINjA - Srpsko narodno vijeće je Odjeljenju za plućne bolesti bolnice u Petrinji doniralo kontejner, koji je ujedno stoti kojeg je SNV u okviru akcije “Banija je naša kuća” obezbijedio području pogođenom zemljotresom.

Iz SNV je saopšteno da su donirali kontejner za smještaj centra za dijagnostiku nakon što je zgrada Odjeljenja za plućne bolesti uništena u razornom zemljotresu 29. decembra.

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac rekao je da su ponosni na ljude koji su u ovome učestvovali.

Doktor Gordana Stjepanović, koja je na čelu Odjeljenja za pulmologiju i produženo liječenje sa palijativnom njegom u Opštoj bolnici “Dr Ivo Pedišić”, zahvalila je za donaciju u svoje, ime saradnika, ali i pacijenata koji sada neće dugo čekati.

- Rad će uveliko biti olakšan zato što ćemo dijagnostiku prebaciti u taj kontejner koji smo dobili - rekla je Stjepanovićeva.

Veći dio Odjeljenja za plućne bolesti radi u prostoru bivšeg restorana bolnice, a donacija SNV-a će uveliko olakšati i ubrzati rad pulmološke ambulante jer će dijagnostički centar dobiti vlastiti prostor.

SNV je u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i brojnim donatorima iz Hrvatske, Srbije i BiH, dostavio 100 kontejnera za privremeno stambeno zbrinjavanje stanovništva Banije nakon zemljotresa.

Takođe, dopremljene su velike količine građevinskog materijala, humanitarne pomoći u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, a posebni timovi su aktivirani na pružanju psihosocijalne pomoći.

Na Baniji je 100 volontera aktivirano na poslovima logistike i direktne pomoći stanovništvu, kako bi sve donacije u kontejnerima i hrani bile dostavljene ugroženim domaćinstvima.

Otvoren je humanitarni punkt u Petrinji i Banijska kuća u Glini, kao garancija stanovništvu da će pomoć Baniji biti sistematska i dugotrajna, s timovima koji će u idućim mjesecima pružati psiho-socijalnu, pravnu, humanitarnu i razvojnu pomoć, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana