Srpski narod u Crnoj Gori spreman da brani svoj identitet

Srna
Srpski narod u Crnoj Gori spreman da brani svoj identitet

Podgorica - Srpski narod u Crnoj Gori spreman je da u svakom trenutku brani svoje dostojanstvo i identitet, poručili su lideri Demokratskog Fronta /DF/ Andrija Mandić i Milan Knežević tokom razgovora sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Mandić i Knežević su na poziv predsjednika Republike Srpske u utorak, 28. februara, prisustvovali obilježavanju Dana Srpske u Beogradu.


Oni su zajednički ocijenili da je neophodno ostvariti što čvršće jedinstvo srpskog naroda jer se nalazi pred veoma važnim istorijskim izazovima za koje je nacionalna sloga najveća garancija opstanka, saopšteno je sinoć iz DF-a.

"Dodik je iskazao punu solidarnost sa prvacima srpskog naroda u Crnoj Gori i najoštrije osudio pokušaj njihovog progona. On je istakao da će Srbi iz Republike Srpske uvijek podržavati svoje sunarodnike iz Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Mandić i Knežević su istakli da je srpski narod u Crnoj Gori, "iako izložen diskriminaciji i velikim pritiscima, pokazao žilavost i snagu i da je spreman da u svakom trenutku brani svoje dostojanstvo i identitet".

Oni su naglasili da su kroz saradnju sa drugim opozicionim strankama, kao i sa političkim predstavnicima drugih naroda u Crnoj Gori, napravili dobru osnovu za organizovanje prvih poštenih izbora koji bi se održali zajedno sa predsjedničkim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana