Srpski nacionalni savjet: Podrška rukovodstvu Srbije da očuva mir i dođe do rješenja za Kosmet

Srna
Srpski nacionalni savjet: Podrška rukovodstvu Srbije da očuva mir i dođe do rješenja za Kosmet

PODGORICA- Srpski nacionalni savjet Crne Gore i Konferencija krovnih srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona pružili su podršku državnom rukovodstvu Srbije u naporima da sačuva mir, stabilnost i ekonomski napredak i da dođe do rješenja za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju su naveli da je posljednje zasjedanje Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji pokazalo veliku podršku narodnih pposlanika da se pronađe najbolje rješenje za izuzetno složene probleme koji se postavljaju pred Srbijom i njenim rukovodstvom.

"Srpski narod u Crnoj Gori jedinstven je u želji za neraskidivom povezanošću sa svojim sunarodnicima u Srbiji i Republici Srpskoj sa kojima nas u ovom trenutku dijele veštački postavljene granice između jednog naroda, koje ne prihvara, kada su u pitanju jedinstvena kultura, srpska tradicija i očuvanje identiteta", navodi se u saopštenju.

Ukazali su i na to da su zahvaljujući brizi Vlade Srbije i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića došli bolji dani za Srbe u Crnoj Gori.

Srpski nacionalni savjet je naveo da su uz pomoć srpskih državnih institucija izgrađene i opremljene Srpske kuće u Podgorici, Pljevljima i Beranama, te ukazano na svakodnevnu brigu za opstanak Srba u ravnopravnim uslovima sa drugim nacionalnim zajednicama.

"Stoga se najiskrenije zahvaljujemo Vladi Republike Srbije na izuzetnoj podršci i razumijevanju," navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana